2013. február 2., szombat

A sertés


A sertés egy állat, melynek négy lába van, mégsem asztal.
A sertés egy állat, melyet gyakran egy másik élőlényhez hasonlítanak, miszerint: „Minden férfi disznó!” Eme megállapítás már csak a lábak számából ítélve is helytelen.
Mivel ez az állat is érző lény, tud szeretni, ilyenkor szerelmes-sertés a helyes megnevezés; de ha disznónak hívják az egy sertés-sértés.
Kecses alakját leginkább egy jól megtermett hengerhez hasonlíthatjuk.
Felszíne: átmérő szorozva a magassággal, amely elég alacsony értékeket mutat.
Térfogata: fejenként két vödör moslék.
Befogadó képessége: végtelen a négyzeten.
A sertés a nevelésben nem igazán a helyzet ura, mivel kicsinyei elég sokat szívnak, mire elérik a jóllakottság ritka állapotát.
Kedvenc étele a moslék, de a sertésnek semmi köze ahhoz a csónakhoz, amelyen most lék van.
A sertés hajlamos disznómódon enni, de ebben a tulajdonságában nincs egyedül, és a disznóólat sem mindig ő hagyja, el.
Mivel a sertés képes disznóságokat is művelni, amelyeket a tudományos értekezések erkölcsi okokból kihagynak, így ezektől én is eltekintek eme tanulmányban.
Egy érintettet is szerettem volna megkérdezni a fentiek megerősítésére, vagy megcáfolására, de sajnálatos módon nyelvi akadályokba ütköztem, és csak egyet közölt az illetékes a mélyen tisztelt olvasóközönséggel.
Az üzenet pedig: RÖF!
(Mindenki értse, ahogy szeretné!)

//Ezt az irományt Nagy Lajos - Képtelen természetrajz című művei ihlették. Nem is inkább az esztétikum, mint inkább a humor és a vidám percek voltak a céljaim, mikor megírtam. (meg az irodalom órai 5-ös... ;) //

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése